sannaengstrom

Direktlänk till inlägg 18 maj 2016

serietips.

Av sanna engström - 18 maj 2016 08:17

Tänkte bara ta och tipsa om lite oväntade serier/filmer som jag av någon märklig anledning har fallit för. 

Det känns ju liksom meningslöst att tipsa om tex vänner/game of thrones/vikings/gilmore girls/one three hill mm, för det där är ju givet typ :P men ok, här kommer några favoriter. DEAD LIKE ME 
trailer: 


en komediserie i 2 säsonger + en långfilm. 

Extremt sevärd. Så jävla rolig trots sitt sorgliga tema. 


kortfattat: en ung kvinna dör av en toalettstol som fallit från rymden, och innan hon får gå vidare , så måste hon jobba som reaper. man får följa henne och hennes sköna bitterhet och se hur hennes omgivning reagear på hennes död och hur hon själv hanterar sin egen död, 

däremellan måste hon ta hand om själar . om hon inte hinner röra dom i samma ögonblick som dom dör så kommer deras själ att låsas inne i kroppen, så hennes jobb är att lyda postitlapparna hon får ifrån sin chef, det kan tex stå stora torget, E H 12.45 . och då måste hon hinna dit och röra snubben sekunden innan döden inträffar.  


låter kanske galet, låter kanske supertrist, men karaktärerna är så otroligt sköna och roliga och jag bara fullkomligt älskade hela konceptet. fin och lättsam men ändå gripande, skulle man väl kunna säga om den. 

filmen är också helt ok ! 
vi fortsätter på temat DEAD. 

då har vi kommit fram till DROP DEAD DIVA. 

alltså en helt underbar serie, lite väl stereotypisk men ändå, det är ok. ibland vill man bara kolla på något som är gött att vila ögonen på, där man inte ständigt behöver vara med i all handling. den börjar iallafall med att en supersnygg modell dör i en bilolycka, och när hon kommer till himlen så råkar hon trycka på THE RETURN-knappen. och får panik när hon då vaknar upp i en mullig advokats kropp. hon är forfarande den hon var innan hon dog, men hennes utseende har ändrats. dock måste hon nu spela advokat och inte nog med det, hennes pojkvän som är förkrossad över hennes död - jobbar på samma firma, som kvinnan vars kropp hon nu har intagit, jobbar på.  


det är en rolig, skön och mysig serie med riktigt bra karaktärer, ganska förutsägbar men ändå givande på många sätt. 

alltid spännande rättsfall som tas upp och hennes bästis är en sprudlande kvinna som ständigt är positiv trots olika missöden. 

ja, den är väldigt go att kolla på. så se den :) 


denna serien som jag skall tipsa om nu, vet jag finns på tex netflix, den heter THE 100. 

vi hittade den av en slump och tror att vi såg säsong 1 på en helg haha , galet. men den är riktigt spännande och fantastisk. den pågår fortfarande så än så länge är det nog 4 eller 5 säsonger om jag inte minns fel, men den är riktigt bra. handlar om ungdomar som aldrig har vidrört jordens mark, eller sett något annat än rymden. dom har vuxit upp på the ark, - en rymdstation - för att dom i 3 generationer inte trott att jorden är beboelig. men en dag får dom "chansen" att ta sig till jorden, och där börjar det..... 


här är en trailer: 
ok, ett sista litet tips: THE GLADES. finns också på netflix, 

en serie om en icke så ödmjuk detektiv som arbetar med att lösa brott, ständigt med massa mat i käften. 

men jag gillar serien, alltid slående kommentarer, roliga anektdoter, avslutande fall i varje avsnitt och helt ok söndagstittande liksom :) 

så, det var lite av vad jag hade att tipsa om. 

 kram

 
ANNONS
 
Nathalie

Nathalie

18 maj 2016 19:10

Har du sett The 100? Den är så himla bra tycker jag! :D

http://nouw.se/naatly

sanna engström

18 maj 2016 19:22

Ja den är helt underbar ! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna engström - 10 juni 2016 17:02

Välkomna att följa mig på nouw.com/sannaengstrom Hoppas vi ses där ...

Av sanna engström - 9 juni 2016 21:45

Jag håller på att byta portal till nouw så återkommer sen med min adress dit när allt är färdigt . Importerade denna bloggen dit så kan kan säga att jag har en hel del material att gå igenom haha . För jag vill ha en mer strukturerad blogg med underk...

Av sanna engström - 8 juni 2016 21:45

Jag kan inte riktigt minnas i vilket sammanhang jag hörde den här låten första gången, men när jag såg musikvideon så blev jag så blödig som bara just jag kan bli. Jag blev alldeles varm i hjärtat och tårarna rann, för jag tyckte den var så otroligt ...

.

Av sanna engström - 8 juni 2016 15:09

Ska iväg en sväng och umgås med patricia , dricka lite kaffe och tjöta lite . Härligt härligt . Har spenderat dagen åt att tvätta och kolla på film . Tog även tag i att rensa i rören i köket och det var inte lika illa som badrummet tack gode gud ;) ...

:)

Av sanna engström - 8 juni 2016 12:27


Tänkte bara visa lite gamla klipp jag hittade på datorn :)                måste bara visa detta klippet igen, en scen som fick mig att gråta. så jävla fin !      ...

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se