sannaengstrom

Alla inlägg under april 2015

Av sanna engström - 10 april 2015 10:52

Är så himla glad som har kvar massvis med inlägg på min blogg för ibland har det varit svårt att hitta tillbaka till den där känslan av NOLL PANIK. där allt bara flyter på och ingenting är krångligt. 

och då går jag in och läser mina egna kloka visdomsord och så ler jag lite för mig själv och pratar lite för högt för mig själv och säger " jajjemän sanna, det har du så rätt i " :P haha . 


jag känner att det finns flera stadier: 


det första stadiet var det när jag vägde 110 och inte trodde på mig själv för fem öre. 

jag minns maktlöshetsskänslan. ångesten.trycket över bröstet. hur magarna tryckte ihop lungorna så jag knappt fick luft. känslan av att dubbelkakorna kliade emot varandra, alla bölder under armarna och skaven mellan låren som sved som fan. jag minns hur jag lät när jag försökte ta mig upp från soffan / sängen och jag minns att jag ständigt ville skita i allting och bara ringa min bästis ( MCdonalds ) och få tröst. och gud vad jag ringde dit. trösten kom aldrig dock. 


       

sen har vi det andra stadiet: 

när min vän/pt kom med frågan: får jag vara din pt? 

där ändrades min värld. helt plötsligt hade jag krav på mig. någon vågade visa att den trodde på mig. 

helt plötsligt började det HÄNDA saker och jag insåg att det var det jag hade längtat efter. innan hade jag bara drömt om saker men inte hjälpt till något på vägen. förr ville jag vakna smal men inte kämpa för det. 

här stod hon, min fina vän och pt och visade en väg jag inte visste var möjlig. 

och som hon stöttat mig. herrejävlar. vilken fin resa <3 


       


det tredje stadiet: 


- det var när jag blev nöjd. herregud vad farligt det är att bli nöjd. jag började lätta på trycket. 

började minska mina krav, började bara vara helnöjd ( med all rätt såklart, jag var jätteduktig ) men jag började tappa stinget. jag släppte på kraven mer och mer. förr hade jag alltid 2 pass inbokade och så fort ett var avklarat bokade jag in ett nytt, så minst 4-5 pass i veckan utöver all löpning, promenad mm. jag tänkte hela tiden att wow, jag har gått ner 25 kg.. och där slutade jag väga mig. och när jag märkte att det börja strama lite i byxorna som tidigare suttit löst, så ryckte jag på axlarna och tänkte : äsch, ja har skött mig i ett år, klart som fan det blir bakslag ibland. inget att hänga upp sig på. sen kom semestern / resan till palma / höstmörkret och när jag väl insåg att shit, det börjar verkligen gå åt fel håll, nu måste jag ta tag i det här igen, ja, då ramlade jag på jobbet... 

det fallet tog hårt. jävlar vad jag föll. jag sket i allting. jag satt där med gips och godispåsen. jag drack läsk som fan och jag tyckte så synd om mig själv. jag tänkte återigen, när gipset är borta, då jävlar ska jag träna häcken av mig. 


       

   


det fjärde stadiet;


oj oj oj.  det har varit svårt , varit ett bakslag i snart ett halvår, helt galet.  vågen står på 102 nu. ändå har jag fått in rutinerna mer och mer men jag kan inte träna på samma sätt som förut och då har det lätt blivit så att jag tyckt synd om mig själv. 

och fan vad jag hatar när självömkan faller på plats. JAG VET JU BÄTTRE. 

så nu har jag kommit till den där punkten att jag måste välja väg och inriktning och jag har bestämt mig för följande: 


- SLUTA UPP MED ATT LEVA I DET FÖRGÅNGNA. sluta jämföra dig med den du var innan du skadade dig. 

nu börjar du för i helvete om. på dom villkoren du har. och gör ditt bästa med dina förutsättningar. 

nog snackat om AJ, MITT KNÄ, det är inte synd om dig sanna. det är synd om ditt inre som fått ta emot så mycket skit och hat för att du ramlade lite både fysiskt och psykiskt. släpp den där koftan nu. DU VET ATT DEN KLIAR. så ja, där är jag nu. 

nya tag. små små steg. 

neråt ska jag och det får ta tid. 

men är så oerhört tacksam som har bloggen att läsa, 

ibland sitter jag med skämskudden och tänker : hur fan kunde jag skriva så?vad egotrippat/dumt/pinsamt 


men , grejen med min blogg är att den är äkta . och då får det vara så. 

jag har som grej att aldrig någonsin läsa igenom vad jag precis har skrivit, för det känns mest äkta så. 

( därav alla stavfel :P ) 


jag har inte många läsare och inte många kommentarer heller, men om jag kan inspirera någon så är jag nöjder :P :)  

ANNONS
Av sanna engström - 10 april 2015 09:01

Gårdagens inlägg gick i memorylane, nu ska jag bannemej spalta upp vad jag älskar i livet idag :)

- att jag inte måste söka spänning för att känna att jag lever .

- att jag är i en kärleksfull harmonisk relation där jag är trygg <3

- att jag inte behöver göra mig till för vänner och partner , dom gillar mig oavsett :)

- att jag dagligen ser fina saker i det lilla .

- att jag sträcker ut handen till dom som behöver den .

- att jag vågar bjuda på mig själv .

- att jag inte låter en jävel sätta sig på mig , jag ser mitt eget värde och det är jag så stolt över <3

- att jag kan uppskatta mig själv oavsett hur jag mår .

- att jag lärt mig av livet och inte tar allting för givet som jag gjorde förr .

- att jag är empatisk och vänlig

- att jag sprider glädje till vissa

- att jag vågar vara den jag är oavsett vem jag möter .

Det finns mycket att vara tacksam för ,
Viktigt att påminna sig själv <3

Ha en fin fredag allihopa :) ska ut med hunden och sen jobba 14-22 , va rädda om er :)

ANNONS
Av sanna engström - 9 april 2015 23:38

Ens liv kan delas in i så många tårtbitar, helt galet hur mö man har hunnit göra genom tiderna som man nästan glömt bort . Vissa saker känns som att man hittat på. Jag kan liksom inte ens försöka placera mitt JAG när jag tänker på olika situationer /händelser , ändå vet jag att det stämmer ( för det brukar finnas bildbevis typ ) haha .

Men är jag den enda som kan drabbas av en sån känsla? Att " var det där verkligen jag? Hur fan tänkte jag där ? Eller hur tusan vågade jag det ? Eller hur orkade jag med det ? Eller hur jävla cool är inte jag där ? "

Vissa saker kan jag sakna med den jag var förr , för min främsta egenskap ( och dåliga sida också såklart men mest bra ) var att jag var så jävla orädd !!!!

Ni anar inte . Jag hade ingen som helst ångest över något , jag kan spalta upp olika saker som mitt nuvarande jag bara ruskar på huvudet åt ;)

- när jag åkte tåg såg jag en fin kille , så jag satte mig jämte honom och lämnade mitt nick på Lunarstorm , mitt mobilnummer, hemnr och msn. Jag gav honom lappen och sa med en lätthet : hör av dig , ha en bra resa , hejdå .


( han ringde och sen var vi ett par i 2 månader haha )

 

 

- pratade med en kille på nätet som skulle spela in en film och sökte skådespelerskor 
Jag minns att jag på skämt skrev ; " jag ställer upp på allt förutom djursex "

Varpå han skickade manuset / snackade med mina föräldrar / betalade min resa till Sthlm och en helg senare var jag med i en skräckfilm .

( som dessvärre suger , jag dör inte bara en utan två ggr )


- jag var känd inom fotbollen som en riktigt modig målvakt , man kunde se när jag spelade basket att jag var målvakt i fotboll . Va inte rädd för något ,körde alltid utan knäskydd oavsett inomhushall/konstgräs /grus . Älskade att slänga mig som ett V framför folk för att stoppa bollen med min kropp ( plus tappa andan då såklart ) och jag var i Halmstad på elitläger och sen var det massa cuper i Danmark ( dana cup med laget ) och där var jag också totalt orädd , pratáde med massa folk från hela världen .


- jag åkte till idol 2005 för att jag var så nyfiken på hur det gick till bakom kulisserna . Jag sjöng en egen låt för att dom inte skulle veta om jag sjöng fel (smart va ). Och jag dog av förvåning när jag gick vidare första gången . ( men nu till det roliga. ALLA , jag upprepar ; ALLA som ni ser i tv har redan gått vidare en gång , för första gången man sjunger så är det inte för den riktiga juryn utan det är en annan jury där dom fyller i U T R ( underhållning röst talang ) och jag fick ett U för jag kunde härma Kalle anka ;) 
Men när jag väl fick träffa clabbe och dom där så sa dom bara " fortsätt skriva eget men be för fan någon annan framföra det " haha

 

 

- jag åkte på jävligt många dejter runt om i landet och var aldrig nervös . Mitt motto va " jag har klarat mig hela livet utan denna personen så om det inte klickar så spelar inte det någon roll , annars kanske jag får en ny bra vän och det är ju inte fel "

 

 

- jag skickade ständigt in dikter till olika tidningar , gärna deprimerade såna ( om jag hade en sticka i fingret så handlade dikten om hur jag amputerat en arm )

 

 

- jag reste ensam till Thailand och Tunisien utan att blinka .idag kan jag tycka att det är tufft att ta en fika själv ( på balkongen ) ;)

 

 

- jag minns högstadiet som en tid då jag gick runt och älskade livet ( såg däremot inte att våran klass va helt dysfunktionell och att flera va utstötta och att vissa va nötter , levde i en egen bubbla där jag bara mådde kanon och sjöng i korridorer och allmänt måste ha varit jävligt störig men minns bara det bra haha .

 

 

- kunde ringa olika radioprogram och prata / sjunga ( alltså jag måste sluta sjunga offentligt haha )

 

 

- hade ingen skam i kroppen utan kunde gå fram till någon snygg kille och bara ;hej , du är jävligt vacker . Hejdå . Och bara gå därifrån .

Nu tycker jag det kan va tufft att ens heja på folk på jobbet liksom , hej asociala tönt typ .

 

 

- va på utbyte i Skottland och höll föredrag på engelska varpå rektorn sa att vår engelska va bättre än hans elever höhö ( medan värdparet jag bodde hos sa att jag va den konstigaste människan dom någonsin träffat . Kunde väl fan inte hjälpa att jag mitt i natten hade väckt alla genom att jag i sömnen stått i givakt och skrikit " oh my god i am haunted " haha .

 

 

- ville sjunga låten " jag klär av mig naken " på lågstadiet . Fröken sa nej .

 

 

Alltså detta blev väl kanske lite flummigt men jag menar väl att jag kan sakna orädda Sanna nu för tiden , för nu är jag livrädd för förändring , rädd för nytt folk , hatar att inte veta och blir rädd för minsta grej . Är mer sårbar nu för tiden och mer innesluten i mig själv . Förut visste alla hur jag mådde även dom som aldrig ens frågade ,berättade gladeligen om precis allt .

Men nu är jag mer reserverad , inte lika naiv . 
Tror jag borde gå till en lekpark någon dag och bara gunga en kvart eller två .
Känna vinden i håret och leklusten . Att bli vuxen kan vara rätt tråkigt . 
Allt blev plötsligt så allvarligt då . 


Sen har man ju mognat också , tack gode Gud för det . 
Det finns massa saker jag är glad över idag också men just ikväll ville jag dela med mig av tider som varit .

Man glömmer lätt sånt .

Jag kan ju avsluta med att berätta om den gången mamma tvingade mig att gå med i en matlagningskurs för singlar . Jag anmälde mig och frågade glatt ; vilken ålder är det på folket ? Kvinnan i telefonen ; 88 89 87 . Jag ; toppen ( jag är ju 87a )

Går dit . Blir förvirrad. Tror jag gått fel ... Nejdå . Där stod dom så fina så i sina förkläden , Åke Bertil och Nisse .........


Jag gick inte dit igen .... Undrar hur det gick för dom , hoppas dom hittade kärleken iallafall hahahaha :)

Av sanna engström - 9 april 2015 11:19
det roliga med arkiv är att det finns massa foton man glömt bort att man tagit, så tänkte gå igenom hur april sett ut sen 2010 till nu :) 2010 

 
 2011: 


     


2012


   


2013


   


2014


     2015


   


Av sanna engström - 8 april 2015 18:49

Vilken lång dag det har varit idag . Inte roligt , men orkade mig ut på en promenad iaf efter jobbet och sen blev det en snabb träff med patricia och efter det har jag kört igång 4 maskiner tvätt + gjort köttfärssås som matlådor . Känns skönt att ha gjort en del och veta att man har sovmorgon imorgon . 3 h sömn på två nätter kan knäcka vem som helst , lägg då till att få helt obefogad kritik av en viss person som absolut inte ska bete sig så,som sänker en likt en säck sand i kedja i havet . Fan vad arg jag har varit men nu är det bara att fokusera på annat .

Nu blir det till att ta några djupa andetag och en kopp kaffe ,och lyssna på harmonisk musik .

Ha en fin kväll allihopa .

Av sanna engström - 7 april 2015 19:21

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kanske kika lite på morran och Tobias haha ,förstår fan inte vart dom får allting ifrån? Skulle så gärna velat vara med på deras möten när dom brainstormar hahahaha måste ju va helt sjukt kul ;)

Kul att en serie kan vara så fel och sjuk att den blir bra och helt fantastiskt . Deras skämt är så fruktsnsvärt mycket under bältet och absolut inte ok men det är ju precis det man älskar . Hur dom rabblar meningar som får en att tänka " vad fan hörde jag precis ? Sa han verkligen käften jävla nikotinhora /fetto" haha .

Ja älskar hur morran aldrig någonsin tappar tålamodet oavsett vad bubbisen gör, haha det lugnet skulle jag själv vilja ha haha ;)

Om ni har en dålig dag , börja se detta program ,är väl knappt 10 minuter långa avsnitt så att säga att ni inte hinner vore en lögn haha , så börja kika och börja skratta :)

Av sanna engström - 7 april 2015 19:02

Det innebär alltså att någon varit besatt av mig i sju år . Sikken grej; )

Av sanna engström - 6 april 2015 18:21

Det behöver inte gå fort , det behöver bara bli av . Så med det i tanken begav jag mig till gymmet och sprang en runda . Det gick definitivt inte snabbt och jag sprang inte långt men jag varvade varenda en som satt på soffan ;)

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se