sannaengstrom

Alla inlägg under mars 2015

Av sanna engström - 30 mars 2015 10:44

 


Det är så lätt att falla dit på det annars. Om någon är sur på jobbet och har en dålig dag, så kanske den säger saker till en som inte direkt är menat emot just en själv, men som landar fel och kan förstöra hela ens dag. Därför är det så viktigt att försöka se på kritik på ett annat sätt. att kritisera något man gör, betyder inte att man kritiserar VEM DU ÄR. om någon har en dålig dag och basunerar ut allting på just dig, så handlar det mer om den personen, än att du är dålig. 


jag har haft så svårt förr i tiden med att avskilja mig ifrån människor som dragit ner mig. 

jag kan fortfarande få rysningar när jag tänker tillbaka på tiden då jag studerade och kände mig allt annat än omtyckt för den jag var. oavsett vad det handlade om så hittade dom fel i det jag gjorde. 

jag andades för högt, jag avade låtar innan dom hade spelats ( fy vad hemskt gjort ) och jag drog inte ner min regel när jag skulle säga hejdå i programmet ( usch och fy vad hemskt emot dom stackars 4 lyssnarna vi hade ) och blev kritiserad som fan för det. nu kan jag skratta åt det, att dom tog det på så stort allvar och blev så irriterade på mig, me där och då ville jag sjunka igenom jorden för jag kände att det spelade ingen roll hur jag gjorde - fel skulle dom hitta ändå - den dagen jag hade bestämt mig för att hoppa av min utbildning började jag på ett litet reportage som jag valde att göra på precis alla sätt som dom inte ville, för jag var så trött på att följa ramarna där alla skulle göra likadant, så jag gjorde på mitt eget sätt. det reportaget är jag oerhört stolt över idag. jag skickade det till p4 som ville ha det på en gång utan några ändringar, och fick 3000 för det. jag minns att jag berättade för mina klasskompisar och lärare, ( som tidigare hade lynchat min ide och inte tyckte den var bra någonstans. allting var dåligt ) och dom bara : VA? fick du sålt det? eh... ok. kul för dig. 


där och då kände jag yes .nu slipper jag negativa människor och folk som vill dra ner mig. 

jag minns hur jag kunde kämpa med flera olika inslag till radion och jag kunde säga till mina lärare : jag är jättestolt över detta, det känns bra, jag är nöjd. 


då fick jag kritik för MAN SKA ALDRIG VARA NÖJD SOM JOURNALIST. 


där tappade jag lusten för yrket kan jag säga. 

jag är glad att jag provade och stolt att jag vågade men mest tacksam för att jag hoppade av för annars hade det knäckt mig totalt. 

man kan inte vara ödmjuk empatisk och vänlig när det gäller det yrket. man ska trampa över lik, gräva sig djupare än någonsin, rota i andras privatliv och gärna sätta en huvudrubrik på det och med stolthet säga när man blir ifrågasatt; men jag är ju bara ärlig? 

jag hatar sån ärlighet. 


om jag någonsin ska jobba med radio igen så ska jag göra det utifrån DEN JAG ÄR och inte hur man borde vara. 

jag vill kunna göra härliga reportage som inte är fyllda med elände smärta och krig.  jag vill kunna intervjua massa folk där det inte handlar om  politik eller ekonomisk agenda. jag vill kunna göra lättsamma inslag där man pratar med vanliga folk om kärlek liv och död. jag vill göra podcast där man får folk att skratta, däremot vill jag inte jobba med radio 8h om dagen. tillbaka till det här med kritik och folk som mår dåligt själva, 

det är väl självklart att befogad kritik är kanon och att den kan göra ont - för att den stämmer - 

men bara för det så betyder det inte att man ska omvandla det någon sagt till DU ÄR VÄRDELÖS SOM INTE KUNDE DETTA.  utan istället kan man ju ta till sig det personen säger och tacka för infliket och därefter tänka sig för i framtiden. Däremot finns det vissa folk som aldrig någonsin vill uppmärksamma ett gött jobb, som aldrig kan säga: det där gjorde du bra. men då får man bli den personen själv, klappa sig själv på axeln och säga : jävlar vad snyggt du skötte detta sanna, istället för att bli nojjig och tänka : ingen säger något, alltså är jag kass. jag försöker ge komplimanger och positiv feedback till mina vänner, för jag vet hur viktigt det är, 

sen ger jag även befogad kritik men försöker alltid få personen att förstå att det inte är hela den som jag kritiserar , utan själva handlingen eller vad det nu kan vara. 


det jag vill säga med denna bibelutläggning är väl det att OMGE dig med människor som stöttar peppar och finns där. där du inte behöver analysera sönder vad du precis sagt - du vet att dom förstår och älskar dig ändå - 

och våga tro gott om dig själv oavsett vad någon säger eller inte säger. 


det ska inte vara upp till andra att bestämma om du duger. 

det är endast du som ska bestämma dig för det. 

att lägga sin lycka i andras händer och endast förlita sig på andra, 

är ett stort misslyckande, för när/om dom försvinner - försvinner du. 

låt aldrig det hända. 

låt andra styrka dig, 

men ha ändå grundstyrkan i dig själv, så OM någon försvinner, 

så står du stadigt kvar. 

med fötterna på jorden och balans i sinnet. 

låt ingen rubba den  du är. 

du är här, 

och du duger. bara genom att vara dig.  

ANNONS
Av sanna engström - 30 mars 2015 10:34   idag hänger jag med den här lurven. Alltså det finns ingenting som är mer rogivande än att dra fingrarna igenom hans mjuka fina päls. lugnaste goaste hunden som finns. 


självklart finns det tillfällen då jag tycker lite mindre om honom som när han vägrar gå när han märker att vi närmar oss hemmet och inte vill hem och får en att känna sig som den värsta personen någonsin, när man försöker dra en hund som vägrar resa sig upp och det ser ut som att man plågar honom fast att svanshelvetet går fram och tillbaka och man ser på hans blick att han njuter - den jäveln , detta brukar ske när man är som mest stressad och det är som om han vet om det. haha :) detta ger mig en ganska tydlig bild på hur jag kommer vara som mamma om jag någonsin blir det. TOTALT VÄRDELÖS MED NOLL TÅLAMOD. ( men kärleksfull ) :P haha . 


men idag har vi inte bråttom för idag är jag ledig tills 21:40 så idag får han stanna hur mö han vill. 

det är bara roligt . 

 


haha :) 


             

ANNONS
Av sanna engström - 29 mars 2015 16:39

Det går inte bakåt iallafall <3 härligt härligt :)

Hoppas ni alla har en fin helg , själv jobbar man men snart är man ledig igen :)

Av sanna engström - 27 mars 2015 17:18

Tog en promenad med två vänner direkt efter jobbet , så himla skönt . Om jag hade satt mig ner efter jobbet på en gång så skulle jag inte orkat med något haha sovit så himla dåligt , men nu är det sovmorgon imorgon , toppen <3

Gjorde sånt gött käk förut , bara fil med granola blåbär passionsfrukt och jordgubbar .
Hoppas ni alla får en fin kväll och helg!

Av sanna engström - 26 mars 2015 19:12

Blev en mysig runda i butiken och jag hittade en gul söt tröja och ett hårband och träningsockar, kanoners . Nu soffhäng sen sängen ,upp vid fyra imorgon :).

Av sanna engström - 25 mars 2015 18:31

Detta är så typiskt mig men är det vår så vill jag bli ljus och är det vinter vill jag vara mörkhårig ,tur att jag är vuxen och får precis som jag vill även om det är oerhört förutsägbart hahaha :)

Haft en fin ledighet och imorgon börjar jobbet igen ,ska iväg på ett event senare på kvällen imorgon ihop med en vän , brukar aldrig gå på sånt men hoppas det blir kul .

Ha en fin kväll allihopa <3

Av sanna engström - 25 mars 2015 15:12

Va hos frisören och fick ordning på håret ,blev en avfärgning till sen brun toning och sen ljusa slingor .himla nöjd . <3

Av sanna engström - 24 mars 2015 16:30

Är nöjd med träningsdagen :)

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se