sannaengstrom

Direktlänk till inlägg 30 januari 2015

att spalta upp

Av sanna engström - 30 januari 2015 19:29

jag minns hur det var innan jag tog tag i min träning, hösten 2013.


då mådde jag så oerhört jävla dåligt. vi kan ta en liten titt på hur det såg ut:


           
 • Jag orkade ingenting. jag kunde vara stolt om jag hade gått en promenad på en vecka, och fira det genom att beställa hämtmat.
 • jag pluggade på annan ort och tog alltså taxi hem till sebbe när tåget stannade i borås.( det är tre km till honom ) jag orkade alltså inte gå.
 • varje dag var en kamp, för mina magar tryckte emot mig och gjorde det svårt att andas.
 • jag hade extrema utslag längs med låren , och under armhålorna. vilket gjorde att jag sommartid svettades som fan man ändå hade svarta kläder.
 • jag kunde inte handla det jag ville ha. bara det som fanns.
 • jag avskydde den jag såg i spegeln men log på typ alla kort som togs på mig, för jag ville inte att någon skulle veta. ( som om att det gick att dölja )
 • jag hade ständigt en kudde i knät om jag satt i en soffa hos någon.
 • jag tyckte att det var ett träningspass att gå och handla med min sambo, och gå hem med kassarna.
 • jag såg ut som att jag redan var död. vilket jag kände mig som.
 • jag såg inget hopp eller utväg, för i min sorgliga hjärna hade jag redan tyckt att jag hade provat allt. jag hade inte provat allt - jag hade bara försökt med genvägar . vilket inte är lösningen.
 • jag hade ursäkter för precis allting.
 • det var ständigt synd om mig men gud nåde den som tyckte synd om mig men gud nåde den som även sa att jag borde göra något . man blev ett offer väldigt mycket. det skäms jag över idag.


men när vände det då?

jo, när min fina underbara vän emmelie undrade om jag kunde ställa upp som försöksperson, för hon behövde kunder för att bli pt. och jag tackade glatt ja, för jag tänkte : värre får det ju fan inte bli.


redan från dag ett med henne så insåg jag att jag hade något inom mig som glödde, något som ville ut. som ville ta plats. nämligen känslan av att göra något värdefullt emot sig själv. jag var så van vid att trycka ner mig själv mentalt och med mat, men nu insöp jag minsta energi jag fick av att utföra saker jag aldrig trodde att jag skulle orka, och jag hade mottot att aldrig visa henne eller säga högt: åh nej detta klarar inte jag. ( däremot tänkte jag det hela jävla tiden, tills jag blev bättre på att tro på mig själv ) .såhär var det under den tiden som gnistan var på topp, ett år :


           men i somras kom det farliga. det jag hade fruktat för.


NÖJDHETEN.

jävlar vad nöjd jag var. jag började slappna av. jag började känna efter och inte bara göra som jag brukade ( att träna först - känna efter sen ) jag sa hela tiden till mig själv : i höst tar du ikapp det, det ordnar sig.

hösten kom om jag skadade mig. det knäckte mig totalt.

sen blev det även en lätt ursäkt att inte ge gärnet på alla dom sätt jag kunde träna på,

jag fokuserade istället på ömkheten att tycka synd om allt det jag INTE kunde göra.

och jag började ta till käk som tröst, speciellt under sjukskrivningen.nu läser jag igenom gamla inlägg och ser hur jäkla enkelt allt var , alltså min attityd var väldigt enkel harmonisk och lätt. ingenting var omöjligt, och jag hade inga spärrar. jag trodde på mig själv gällande vad som helst och jag tyckte inte synd om mig.


vet ni vad det sköna är?


jag börjar komma dit nu igen. jag känner hur kroppen börjar känna igen sig igen. att den ger signaler som jag hade glömt bort, att den visar att jag är på rätt spår . jag har börjat bli snäll emot mig själv igen.

inget mer nedtryckande eller missunsamhet. jag saknar träningen fast att jag tränade igår, och den känslan har jag saknat. jag har träningsvärk nu och det är oerhört skönt.jag ska ta med mig mina egna favoritmotton som jag har haft och bara nöta. för jävlar vad skönt det är att känna harmoni och att ha energi. att springa tex 3 km tar max 20-25 minuter. det är ett vänner-avsnitt. och dom flesta jag känner har ju sett alla avsnitt under tio år. tiden finns alltså. ska bara börja prioritera mera . 


så glad över att kroppen ändå bär en igenom allting. så imponerande på något sätt. 

kram till er.   
 
ANNONS
 
Ingen bild

Stalker E

30 januari 2015 20:21

Visst har du glöden inom dig. Låt det flämta till och låt inte lite duggregn släcka de gnistor som sprakar. Ge dig tid till mjukstart, rehab, näringsrik, smakrik (chili?) mat och återhämtning så ska du se att du brinner lika starkt som tidigare. Låt det ta tid. Varför stressa? Man ska väl ha roligt samtidigt, leva livet. :D

sanna engström

1 februari 2015 10:18

Tack fina du kramar hör av dig när du orkar ses

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna engström - 10 juni 2016 17:02

Välkomna att följa mig på nouw.com/sannaengstrom Hoppas vi ses där ...

Av sanna engström - 9 juni 2016 21:45

Jag håller på att byta portal till nouw så återkommer sen med min adress dit när allt är färdigt . Importerade denna bloggen dit så kan kan säga att jag har en hel del material att gå igenom haha . För jag vill ha en mer strukturerad blogg med underk...

Av sanna engström - 8 juni 2016 21:45

Jag kan inte riktigt minnas i vilket sammanhang jag hörde den här låten första gången, men när jag såg musikvideon så blev jag så blödig som bara just jag kan bli. Jag blev alldeles varm i hjärtat och tårarna rann, för jag tyckte den var så otroligt ...

.

Av sanna engström - 8 juni 2016 15:09

Ska iväg en sväng och umgås med patricia , dricka lite kaffe och tjöta lite . Härligt härligt . Har spenderat dagen åt att tvätta och kolla på film . Tog även tag i att rensa i rören i köket och det var inte lika illa som badrummet tack gode gud ;) ...

:)

Av sanna engström - 8 juni 2016 12:27


Tänkte bara visa lite gamla klipp jag hittade på datorn :)                måste bara visa detta klippet igen, en scen som fick mig att gråta. så jävla fin !      ...

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se