sannaengstrom

Alla inlägg under augusti 2014

Av sanna engström - 18 augusti 2014 20:41

Nu har idol startat . Jag minns tillbaka till 2005 när jag sökte och först gick vidare ( första gången är det en annan jury som fyller i R U eller T " röst underhållning talang " ) jag sjöng , dom såg förskräckta ut , dom frågade : har du nån dold talang? Jag härmade Kalle anka , fick ett U.
Mötte sen riktiga juryn och clabbe sa " du borde fortsätta skriva eget material men BE NÅN ANNAN FRAMFÖRA DET " :) :) :)

Men då vet ni det att alla som är knasbollar i tv redan har varit på en audition, lite trist att det ska va så, men ett stort U - det är det alltid med #idol2014 :)

ANNONS
Av sanna engström - 18 augusti 2014 19:49

Såhär svarade jag : Jag var den som beklagade mig ständigt över min övervikt (fetma ) 110 kg lathet var det , jag sa till nära och kära att det va SÅ KONSTIGT att jag inte gick ner i vikt , att jag kunde gå upp 3 kg av att TITTA PÅ EN APELSIN. Allt var orättvist och alla andra verkade kunna gå ner i vikt utan stackars mig . Det var så synd om mig så jag direkt åkte till mc drive , för vad spelade det för roll ? Jag var ju redan så fet ?!

Sen insåg jag att jag inte ville bli smal . Det enda jag ville var att känna att jag levde och inte bara va vid liv . Jag började ändra inställning och har på ett år gått ner 25 kg UTAN BANTNING eller quickfix.

När jag tidigare sa att jag gjorde alllllllt som stod i min makt , så nämnde jag inte dom där 3 för 20 chokladkakorna som jag tryckte i mig i bilen , eller lunchen jag redan ätit hemma när jag väl va förbi hos päronen som undra om jag ville ha lunch och sa ; ja tack .


Om man trivs som överviktig, inte har några besvär eller värk och att man mår bra - så är det fantastiskt. Det ska aldrig handla om storlek . Men jag mådde inget bra . Jag hade ständigt ont . Men det var en fantastisk känsla att börja lägga sig om kvällen och veta att jag idag gjort val som gynnar mig inför morgondagen och inte tvärtom .

Jag blir så fundersam när jag läser om din åsikt kring mollys video , att hon inte är tjock nog , och att det hade blivit ramaskri om en riktigt fet tjej hade gjort likadant ? Bara där förminskar du ju mollys känslor och även många fler. Oavsett storlek så handlar det ju om hur man känner innerst inne , smala borde inte få kritik för att dom inte vet hur feta har det , för feta vet inte hur en smal mår . Det sitter inte i vikten , det sitter i självkänslan och den är inte styrd av en siffra på vågen .

Jag blir mörkrädd när jag ser inlägg om tex en tjej som övervunnit sin aneroxia och visar upp en efterbild på+20 kg och en kvinna 50 år kommenterár ; du är fortfárande för smal .

Hur hjälper dessa kommenterar ? Vi borde hylla varandra . Alla har något dom kämpar med , oavsett storlek eller mått . Om någon vill förändra livsstil så går det om man slutar med ursäkterna och slutar ljuga för sig själv , är man däremot nöjd och mår bra , så är ju det toppen .
Men kom inte och säg att det inte går att gå ner i vikt pga genetik,
Det om något är en sorglig lögn .

Va rädda om er allihopa och försök bli er egen bästa vän , er kropp ska bära er resten av livet , använd den väl <3

ANNONS
Av sanna engström - 18 augusti 2014 18:35

För att benen bar mig . Kändes otroligt skönt att ta sig ut nu och springa , speciellt när det är mulet och frisk luft. Tempot var väldigt bra det också , men det har jag den sköna musiken att tacka för . Älskar min springlista på spotify " springfettospring " haha :) den pushar. Jag har låtar med artister jag inte gillar , för jag gillar rytmen ,sånt är viktigt , iallafall för mig :)

Av sanna engström - 18 augusti 2014 13:07

När jag var hemma hos mamma för ett tag sen så hade hon hackat ner en stor melon i små bitar i en skål och förvarade i kylen , så då har jag börjat göra så med ( vad man är det man säger , man gör inte som föräldrar säger man gör som dom gör ) haha :)

Men är så smidigt att bara ta fram för att ha i fil mm .
Godmorgon säger jag till er alla, här spöregnar det . Tror det är Gud som fick mitt lilla nödrop och inte hann med under sommaren när det va så varmt , för då kunde jag i hemlighet önska om lite regn , för det var så varmt ..........

Gud hör bön. Haha

Av sanna engström - 18 augusti 2014 06:57

Varför har jag inte gjort såhär förut ? Att träna innan jag lägger mig efter ett nattskift ? Blev 3 km löpning , var riktigt pigg och det kändes toppen.
Ska bli skönt med en varm dusch nu och krypa ner medan alla kryper upp , och vakna till ledighet i fyra dagar :) underbart <3

Av sanna engström - 17 augusti 2014 07:04

Har ju jobbat natt , och brukar vanligtvis åka rakt hem för att sova men idag kände jag mig så pigg så blev 3 km löpning . Inte fort , men det blev av iallafall :) så nu har jag duschat och ska äta lite , sen sooooova :)

Mat

Av sanna engström - 16 augusti 2014 17:05

Läste på min pts nya hemsida www.helahälsan.nu ( kika in på den på en gång , hon är intressant klok och helt fantastisk . Utan henne hade jag nog inte kommit så långt som jag gjort . För evigt tacksam <3 )

Jo jag läste om kokosolja , så fick för mig att testa det idag .
Blev suveränt gott .

Stekte championer bambuskott vattenkastanjer och tomat , kokade äggnudlar som jag sen klippte sönder och hällde ner i röran , på med massa citronpeppar/citronsaft och lite blåmögelost och spenat .
Suveränt gott !

Sen gjorde jag blomkålsmos med broccoli och falukörv i ugn , en rätt jag aldrig tröttnar på :)

Ha en fin helg allihopa , själv ska jag iväg och jobba natt <3

Av sanna engström - 16 augusti 2014 01:11

Det är så viktigt att omge sig med rätt personer . För där kan man vara sig själv . Där börjar ingen analysera sönder om du kanske hade fel meningsuppbyggnad.
Om du berättar en anekdot så lyssnar dom med leende ögon och sen kommer dom sköna gliingarna - men på ett kärleksfullt sätt såklart - .

Men om du befinner dig bland folk som inte på något sätt förstår din humor - eller förstår den men avskyr den - eller bara allmänt avskyr dig - eller bara får dig att bli obekväm och börja känna att jeansknappen trycker för hårt - när din poäng var att säga något kul - men fokus blir fel pg a det obekväma läget ,

Ja då kan vem som helst gå sönder .


Man kan känna sig vrålsnygg framför spegeln i sin nya klänning men så fort man kliver in på hemmafesten så kanske ditt öga registrerar en annan tjej , med finare klänning , och istället för att älska hennes stil så börjar du hata dig själv och även henne .
Icke så produktivt . Hon har kanske samma ångest som dig och vill bara i slutändan bli omtyckt . Eller så är hon en bitch - men vem är du till att anta något sånt innan du växlat ord med henne ?!

I livet finns det alltid folk man tyr sig till som hyllar en , får en att växa , ger en näring , stöd och empati . Ändå händer det så ofta att man bara minns dom där situationerna som blev så fel.

Som min studietid på folkhögskolan tex. Det var inget fel på dom där , dom var vänliga , snälla och Goa , men jag kände aldrig att MITT RÄTTA JAG vågade ta plats - för dom gånger jag försökte så blev jag ifrågasatt kritiserad eller analyserad .
Eller inte sedd alls .

Där kunde folk i timmar snacka om politik , spel, omvärlden , mm och det hade jag svårt att förhålla mig till så jag höll mig mest till mig själv . Ibland kunde jag uppskatta mitt eget umgänge så mkt mer än med dom , för ensam kunde jag vara mig själv . Ringde kärleken / vänner / familj och lyssnade på musik eller streamade film , med en öl i Handen. För det om något var avkoppling för mig , att kunna dricka på egen hand , men oj vilken kritik jag fick -- att jag inte satt med på alla deras fester -- tro mig , försökte . Fick ingen syl i vädret , och om jag fick det så kanske frågan var ; vad tycker du om Obama ???? Bl.a Bl.a Bl.a .


Jag kände mig inte hemma där . Kände mig mer ensam i deras sällskap än i mitt eget . Jag blev tystlåten , gick upp i vikt och blev ledsen . För min humor försvann.

Jag var så van vid att det bara brukade funka med att vara bara jag ,
Men jag fick det aldrig att funka . Dom försökte på sina sätt men det blev Aldrig rätt .
Och med det sagt så vill jag bara säga att det är av stor vikt , vilka du väljer att kalla " detta är mina vänner " . <3

Jag behöver inte ha rätt i mina skämt / åsikter , men jag behöver stöd i att känna att det är ok att uttrycka dom och att våga säga dom högt. Jag behöver bekräftelse ibland på att mitt jag är ok som det är , och allt det får jag av dom som stått kvar.

Alltså är läxan till mig själv att våga bryta snabbare med dom som får mig att börja analysera sönder mitt jag. Mitt jag duger för vissa. Inte för alla . Och det är helt ok. <3

Men jäklar vad skönt det är när allting bara klaffar ,när folk fattar en utan att behöva förklara sig mm.
<3

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se