sannaengstrom

Alla inlägg under juli 2014

Av sanna engström - 22 juli 2014 22:39

Hur fan får man bort reklamen på denna sidan ? Den står för allt jag hatar ju ? Bantningstips/plastikhysteri/dieter . Känns jäkligt dubbelmoralaktigt men hoppas folk förstår att jag inte valt dom annonserna , tror ni man tjänar pengar på ett forum som heter bloggagratis??? Hahahahahaha :) där fick jag till det :)

ANNONS
Av sanna engström - 22 juli 2014 22:36

Var en lugn dag idag , gick på massage igår i en timme och var så öm i kroppen idag , hade ju iochförsig sprungit en mil i förrgår och stretchat i sisådär 0,2 sekunder så va lite självförvållat ,
Men efter att jag mest suttit inne och kollat dokumentärer så fick jag sån lust att ge mig ut ändå ,
Så blev 3,5 km i värmen . Himla skönt .

Det är knepigt det där , hur man kan längta efter löpningen när man förut gjorde allt i sin makt för att slippa träna . Jag mår inte bra utan träningen , och 3 km tar Max 20 minuter , och 20 minuter har man ju lätt . Sen att jag eftersvettas som en gnu är ju ett annat dilemma haha .

ANNONS
Av sanna engström - 20 juli 2014 21:10

Har ju varit i grebbestad i fyra dagar med älsklingen , så ville bara ut och springa nu , resultatet blev ju kanon <3

Av sanna engström - 13 juli 2014 17:50

Vill knappt ens tänka på det , ni ser en leende tjej på fotona där , men ni ser inte hur jag ständigt drog i tröjan för att den åkte upp på valkarna, såren mellan benen för att låren slog ihop sig så fort jag rörde på mig, min konstanta värk i kroppen eller hur jag alltid hade en kudde i knät när jag umgicks med någon för att dölja fettet som ändå syntes .

Ni såg inte hur jag hittade favoritkläder överallt - som jag inte kunde köpa för dom fanns inte i min storlek . Ni såg inte skammen av att behöva köpa på generous-avdelningen och ta något tältliknande ,

Ni såg inte prickarna under armarna , eller att jag knappt hade smink för svetten rann bara av att leva .

Ni såg inte hur jobbigt det var att behöva träffa gamla vänner som fick en chock när dom såg mig , ibland gömde jag mig när jag såg bekanta på stan.

Ni såg inte hur jag kämpade för att ta fördelaktiga kort och rädslan som infann sig när andra tog kort på hela mig ,

Smärtan som kom när bristningarna ploppade upp en efter en - kändes värre än hur det kanske känns att föda barn - just för att jag fick dom av eget idioti och inte pga att ett barn kommit till världen.

Ni såg inte hur dåligt samvete jag hade emot min kärlek när jag ljög och sa " jag gör allt jag kan - varför går jag inte ner " och direkt efter åkte till donken + köpte 3 för 20 choklad .

Sommaren var ett helvete förra året , på så många sätt .

Nu är sommaren så välkommen. Jag har en kropp som bär mig och som inte längre känns som agda 75 år.
Jag har en stolthet och går rakt i ryggen och vågar möta folks blickar .
Jag skiter totalt i vikt och mått och fokuserar på känsla och välbefinnande . Jag öppnar min famn för dig sommar , tack för att jag får vara med i år och inte bara titta på <3

Av sanna engström - 12 juli 2014 16:57

Hängt i länghem med kärleken och firat pappa som fyllde 57 idag.
Vi köpte två Triss och ett nytt fiskespö till farsan , himla uppskattat <3

Nu har jag rast på jobbet , jobbar imorgon natt och sen måndag kväll, sen semester :) så jäkla härligt .

Av sanna engström - 12 juli 2014 00:16

Idag fyller världens härligaste pappa år .
Jag bara fullkomligt älskar dig .
tack för att du är den du är , att du gör mamma glad varje dag , att du alltid ställer upp för oss och att du ständigt har ett leende på läpparna . Du är helt fantastisk pappa , och även om dina skämt är liiiiiiite långsamma ibland , så är dom ändå roliga :) din humor är klockren och hela du är en sån värdefull person att få ha bredvid sig i livet . Jag tackar stjärnorna varje dag för att jag fick er som föräldrar och att ni finns i mitt liv. Du är värd en underbar födelsedag , så Stort grattis på födelsedagen pappa <3

Av sanna engström - 11 juli 2014 13:28

Skrev denna texten för ett tag sen,
Men vill dela med mig av den igen

Skillnaden mellan att vara överviktig förut var att det aldrig blev bättre . Jag visste när jag la mig för natten att dagens beslut skulle stjälpa mig inför morgondagen. Att jag skulle vara lika fet om inte fetare .

Nu vet jag när jag lägger mig om natten , att dagens beslut hjälper mig inför morgondagen , att jag för varje dag som går blir mindre och mindre påverkad av min övervikt .

JAG GÖR AKTIVA VAL.
Jag pratar inte längre om hur JOBBIGT det är att vara fet - för att sen i andra sekunden köra till drive in på donken , eller köpa massa chocklad å sitta i bilen å äta så att ingen ska se , eller går ut å festar och sen fortsätter beklaga mig över att jag är så det och varför händer inget ? Varför vaknar jag inte upp smal ? Jag åt ju ett äpple .
Gaaaaah.

Jag saknar inte min gamla mentalitet för fem öre , jag skäms över den . Hur lätt jag valde destruktiva vägar för att ignorera det faktum att jag faktiskt hade ett val . Istället låg jag i soffan som en val och snyftade för att ingen förstod mig .

Men när jag insåg att det inte var någon annans fel , å att jag faktiskt kan göra skillnad , så ändrade sig allt .

Men låt det ta tid !
Och banta inte .
Hitta balansen !

För den finns där . Och ja , den där kakan är god men dör du verkligen om du inte får äta den?

Har du ingen motivation så gå ut å gå och leta efter den då .
Allt går om man ger sig fan på det och slutar vara bäst på att klaga över sin situation och istället gör ändringarna som krävs.

Puss på er .

Av sanna engström - 11 juli 2014 13:23

Pulverdiet;Jag kan förstå att man vill ha en Quickfix , att man vill se resultat snabbare än blixten och att man vill kunna gå ner mycket i snabb takt.

Men säg den personen som endast bantat en gång med lyckat resultat ?

Dom går ner 4-5 kg på en två veckor , blir saliga och lyckliga och tycker att dom är fantastiska , men saken är den att det är muskler å vatten som försvinner och så fort dom äter igen , om så bara en broccoli så går dom upp igen eftersom kroppen inte fattar vad fan d e som händer , och på lika kort tid som dom rasade i vikt - lika snabbt går dom upp lika mycket eller mer ,

Och så blir dom deppade ledsna Arga å besvikna å vill ge upp å skita i allt eftersom det ändå inte ger resultat .

Sen går det några veckor och dom vill ge pulver en chans igen å sen e det igång igen . Den där Quickfixen blir en utdragen ojämn process av en obalans där man sabbar kroppen för att nå kortvarig glädje med långvarig sorg över att inte bibehålla viktnedgången.

Hur jag vet detta? Jag va sån själv å jag ser det överallt .

Mina anledningar till att jag gjorde så va att jag bara ville bli smal - men jag ville inte ta den rätta svåra vägen - utan FORT SKULLE DET GÅ Å GÄRNA IGÅR ....

Jag längtade bara tills jag fick tugga igen och när du har ett slutdatum på något så är det ganska givet att det du sysslar med inte håller .


Nu när jag tar den " svåra men sunda vägen - där jag respekterar min kropp - där jag föredrar 5 kg på 3 månader ist för 5 på 5 dar , så har jag insett att jag under detta året som jag kämpat - aldrig någonsin tyckt att tiden gått fortare .

Jag känner äntligen att jag har gått ner i vikt igår . Om ni förstår .

För det jag gör fungerar och det är inte viktigt att väga sig varje morgon utan det går stadigt neråt hela tiden och jag svälter inte mig själv . Snarare äter jag mer än någonsin.

Jag känner att det handlar om att välja snabba resultat där du är elak emot din kropp å kör en livsstil som håller i en kvart typ ( som du sen repeterar 67 ggr mellan alla suckar å gråtattacker )

Eller så väljer du att börja leva . Att sluta ha kortsiktiga mål. Att börja respektera din kropp, kör du en massa träning så måste kroppen ha mat för att kunna förbränna på RÄTT sätt . Jag ropar inte grattis till någon som förlorat 5 kg på 5 dar , jag ropar ; " va rädd om dig för fan " - istället .

Ps. Jag vet att det är individuellt , att alla får göra som dom vill men alla dom som försöker förklara varför just pulver funkar för dom - är såna som jojobantar och aldrig bara kört en enda kur och sen ändrat livsstil.

Jag är trött på att folk krånglar till saker som egentligen är lätt när du väl ger det en chans .

Det är roligt att gå ner i vikt när man har energi , när kroppen hänger med å när träningen ger resultat och där musklerna växer istället för att förtvinas . Det tar lite längre tid att nå resultat men skillnaden är att det är hållbart . Och att man mår bra .

Du ska leva med din kropp hela livet ? sluta ge den pulver !

Ge den kärlek respekt och omtanke !

Och ett jävlar anamma - en massa mat - och tålamod ! <3

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se