sannaengstrom

Direktlänk till inlägg 16 april 2014

MOTIVATIONSTIPS.

Av sanna engström - 16 april 2014 14:01

Tänkte försöka spalta upp lite av mina mantran som jag har, som har hjälpt mig enormt mycket när det kommer till att ta tag i träningen och kosten.  • Känn aldrig efter före. ( bättre och bara gå ut och gå på en gång, och sen känna efter ;P)

 • ladda ner appen SRPLAY och lyssna på tex radiospykologen i p1/dokumentärer/roll on/sommar i p1/vinter i p1/ söndagar med stina wolter / humorhimlen mm, eller bara lyssna på poddar. 

 • om du är i startfasen med löpning: spring 1 lyktstolpe - gå 2. när du fått upp flåset, vänd på det. spring 2 gå en. sen kan du hitta olika delmål, jag hade som grej att lyssna på sommar i p1. jag gick när dom pratade men sprang under tiden låtarna spelades. vilket var jävligt roligt för jag visste aldrig när låtarna skulle komma :P  i början sprang jag bara när refrängen kom, och gick i versen. sen sprang jag versen och gick i refrängen, sen sprang jag hela låtarna och till sist sprang jag när dom pratade och gick när låtarna kom, allt för att ha variation.

 • Om du bestämt dig för att löpa , välj ut en runda i huvudet INNAN och börja aldrig GÅ. du kan springa så sakta så att en pensionär med rullator lätt kan gå förbi dig - skitsamma - men stanna inte i löpsteget, utan bit ihop och håll ut. 

 • ha inte för höga förväntningar. nöj dig hellre med mindre distans i början än att ta ut dig totalt och bli nedstämd. 

 

 • Om du fixar att jogga uppför en backe - så fixar du lätt att jogga där det är plant. jag brukar börja en löptur som är 2 km rakt uppåt ,för då vet jag att när jag är klar med den så är det minst 3-4 km nerför :P 

 

 • STRUNTA I VÄDRET DIN IDIOT. vem fan bryr sig om det regnar? du ska ändå duscha sen. seriöst, detta är den sämsta jävla ursäkten folk drar sig med. suck. ut med dig. 

 

 • Ja, det kanske går nåt bra på tv, ja du kanske är lite trött, ja du kanske har haft mycket på jobbet - men du kommer må så mycket bättre efteråt om du lägger 4 % av din dag ( 1h) på träning. eller en kvart. bara du gör det. 

 

 • det finns ingenting som är så gott som att vakna, och redan ha lagt fram träningskläderna, hoppa i dom, starta runkeeper , gå /spring en runda . komma hem, duscha, koka kaffe och äta en frukost och vara klar med dagens träning innan grannen ens hunnit vakna :) 

 

 • JÄMFÖR DIG INTE MED NÅGON ANNAN ÄN DEN DU VAR IGÅR. gud nåde dig vad jobbig din träning kommer bli om du ska jämföra dig med andras prestationer. SLÄPP DET PÅ EN GÅNG. det enda du ska göra med andra, är att bl inspirerad av det dom har lyckats med. inte nedslås. jag minns ett pass där min pt tog med mig på crossfit i parken, uppvärming var 70 armhävningar. jag fixade en. på knäna. och valde att börja gråta av glädje, för JAG hade inte fixat en enda innan. istället för att bli ledsen att jag inte klarade 70 som alla andra, så valde jag att utgå ifrån mig - och det är det som har gjort att jag har utvecklats ist för att bli bitter :P 

 

 • på löpband: lägg alltid en tidning framför distans/tid. det har hjälpt mig enormt. på friskis verkar dom inte ha råd med att sätta upp tv-apparater dessvärre så ibland fastnar man i blicken på någon som ser ut som att den får orgasm och man börjar skratta lätt för sig själv, men roligare med sånt att bara glo på den där distansen som aldrig verkar flytta sig :P  

 

 • När du känner att du är trött. fråga om du verkligen inte orkar mer eller om det egentligen handlar om att du är UTTRÅKAD? jag säger alltid till mig själv : bara två låtar till, sen får jag ta en klunk vatten. när det gått två låtar och jag fått vatten så kanske jag sänker hastigheten en aning i en halv minut så jag får tillbaka energi men jag slutar inte springa, sen säger jag 3 låtar till, sen får jag kika bakom tidningen. om den då visar 3,3 km  så tänker jag att jag ska springa till 4. men lägger tillbaka tidinigen och springer kanske 4 låtar till, när jag kikar nästa gång så kanske jag redan är på 5,2 km. att bli överraskad är så roligt :) :)

 

 • kosten: ska du äta det som är gott i stunden men dåligt i längden, eller det som är mindre roligt i stunden men bra för dig i längden? ditt val. 

 

 • att äta bra behöver inte betyda ett salladsblad och vatten. det finns så mycket god mat därute om du bara vågar prova dig fram. det ska vara roligt att gå ner. och det ska vara gott. 

 

 • det är inte ica MAXIs / din sambo / jobbet  eller samhällets fel att du fick i dig något du ångrar. ( såvida du inte är fånge hos fritzl som tvångsmatar dig ) men gud nåde dig om du skyller på att barnens lördagsgodis bara låg där...... so what? om du äter det, så har DU valt att äta det, och det är ingen fara. men börja inte skylla ifrån dig.  om du äter en bulle , njut. om du sen trycker ner dig själv med femton bullar till - ja, då kanske du ska fråga dig själv om du verkligen ska ta den där första bullen? :) 

 

 • VA SNÄLL EMOT DIG SJÄLV. låt aldrig en dålig dag bli en dålig vecka. du kan alltid somna som en förlorare men bara du vaknar som en vinnare. 

 

 • ha roligt, tro på dig själv, små små steg och balans. du är inte en dålig människa bara för att du har en dålig dag. du är alltid en bra människa för du försöker. va rädd om dig själv och inse att det tagit dig flera år att bli den du blev, så ha tålamod med att det kommer ta tid att gå ner, men jävlar vad det kommer vara värt det. tiden rinner förbi oavsett , så fyll den med meningsfulla beslut och händelser . 

 

 

Puss och kram till er alla. 

 

           

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna engström - 10 juni 2016 17:02

Välkomna att följa mig på nouw.com/sannaengstrom Hoppas vi ses där ...

Av sanna engström - 9 juni 2016 21:45

Jag håller på att byta portal till nouw så återkommer sen med min adress dit när allt är färdigt . Importerade denna bloggen dit så kan kan säga att jag har en hel del material att gå igenom haha . För jag vill ha en mer strukturerad blogg med underk...

Av sanna engström - 8 juni 2016 21:45

Jag kan inte riktigt minnas i vilket sammanhang jag hörde den här låten första gången, men när jag såg musikvideon så blev jag så blödig som bara just jag kan bli. Jag blev alldeles varm i hjärtat och tårarna rann, för jag tyckte den var så otroligt ...

.

Av sanna engström - 8 juni 2016 15:09

Ska iväg en sväng och umgås med patricia , dricka lite kaffe och tjöta lite . Härligt härligt . Har spenderat dagen åt att tvätta och kolla på film . Tog även tag i att rensa i rören i köket och det var inte lika illa som badrummet tack gode gud ;) ...

:)

Av sanna engström - 8 juni 2016 12:27


Tänkte bara visa lite gamla klipp jag hittade på datorn :)                måste bara visa detta klippet igen, en scen som fick mig att gråta. så jävla fin !      ...

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se