sannaengstrom

Alla inlägg under mars 2014

Av sanna engström - 5 mars 2014 16:00efter att jag studerade radiojournalistik, så har jag blivit en bitch när det kommer till intervjuteknik.

jag säger inte att jag är bäst ( hehe ... ) nej, jag säger bara att jag har funderat rätt mycket på det,

nu när jag lyssnar mycket på radio.


och peter på karlavagnen har verkligen en tendens till att göra mig galen.


först och främst: Om en person ringer in, så är det DEN som ska vara i fokus.

personen kan vara nervös, vilket ofta är fallet,  men det är inget man hinner märka,

för peter tar upp all tid med att ställa tusen frågor efter varandra utan att låta personen hinna svara.


om personen väl hinner svara, så faller han in med utfyllnadsord så som mmmmm,jooo, jaaaaa, mmm.. jooooo...


här hade det fungerat mkt bättre om han hade varit tyst. en tystnad i ett samtal får nämligen den som ringer in att öppna sig mera, och den har kontrollen på vad som sägs. när någon ständigt avbryter dig, så tappar man tråden.

speciellt när han ofta svävar upp i det blå och börjar hänga upp sig på detaljer som inte är nödvändiga.detta gäller inte bara peter, utan det finns många som gärna ska höras mer än sina intervju"offer" , vilket är synd.Men sen kan det bara vara så att jag är skadad.

vem vet.

joråsatt, mm..jooooo, mmm..jaaaaaa....

kanske det. 

ANNONS
Av sanna engström - 5 mars 2014 15:42

Jag är så oerhört glad över den respons som jag fick på både fb, instagram och här, angående mina inlägg om folk som älskar att komma med kritik,tips och råd - om saker man inte bett dom om gällande ens träning och kost.


( när inte en jävel va orolig för en när man långsamt åt sig själv till döds och var ohälsosam som fan, tack för den idioter )


 igår hände det igen, att jag fick en sån kommentar.

gud vad jag skrattade.vad ska man göra?

folk tror att dom är vänliga när dom kommer med råd,

dom är mest patetiska och gillar att förstöra en stämning.


varför dumförklara mig?

jo, jag vet att det är mer socker i en kvarg som har TILLSATSER i sig.

jag är inte född igår.


Om jag nu hade frågat folk rakt ut: Vad är det sämsta/bästa angående kvarg med smak?

ja, då hade jag tacksamt tagit emot varje tips, råd och kritik.


men när jag som en rolig grej lägger ut en bild på mitt kylskåp, och direkt får:

- OGILLAR DIN COLA ZERO,

då börjar jag bara skratta,


på vilket sätt gynnar den kommentaren mig? varför ska jag veta det? jag ska väl inte bju henne? den är ju min?


sen fortsätter hon: det är farligt med cola...


jag: öl e nog värre och det finns fler saker att hänga upp sig på, än lite cola zero.


hon: DU HAR INGEN KOLL JU, FINNS VÄRSTA RAPPORTERNA OM COLA ZERO, DET ÄR MASSA GIFT I.


jag: synd att du fokuserar på det när du borde kritisera mig för rökningen och snusningen istället, där kan vi snacka gift.


( då blev hon tyst men istället skulle skämta, och sa: men rökning å snusning e ju bra, men sluta med colan )

jag: ja, eller så gör jag lite som jag vill?


hon: ville bara informera om det va någon som va intresserad.

jag: nu va ju ingen intresserad.
återigen, hade jag skrivit ut: ÄR COLA ZERO NÅT ATT HA? VAD TYCKER NI?

ja, då hade jag lätt tagit emot hennes kommentar, men för mig är den lika patetisk som att kommentera någons foto där nån lagt ut en bild på en tårta, men får en kommentar om att gardinerna ser fula ut .


jaha? och med denna info ska jag göra vad?


 

Alltså, det finns och kommer alltid finnas folk som vill kritisera, analysera, kommentera och komma med tips,

men vänligen: försök läsa av läget lite.

jag har aldrig sagt att jag är en renlevnadsmänniska som äter totalt strikt och måste hålla mig undan allt socker etc,

jag äter det jag vill,när jag vill men planerar bra och vikten minskar och jag mår bra, tack!


 kvargen med smak, var om ni undrar gudomligt god.

jäklar vad jag dog glädjedöden :)


 


detta var passionsfrukt, men blåbären va också goda!


och gör er själva en tjänst, om  någon i er närhet lägger ut en bild på detta. skriv då inte: DU VET VÄL OM ATT DET ÄR MASSA SOCKER OCH SKIT I DEN, HÅLL DIG TILL VANLIG KVARG.


du kan prova en annan sak istället, att hålla käft.däremot så är jag väl lite dubbelaktig, för ofta om jag ser någon som skriver ut att den ska satsa gärnet och börja köra med pulver och svälta sig själv, ja, då jävlar kommer jag med pekpinnar.

men det är ju för att jag valde den vägen själv för många år sedan och vet hur jävla dum den är.

en stor jävla omväg, som förvärrar för din kropp, som förstör dina muskler, som gör dig sämre och som i slutändan kommer få dig att bli  mer deprimerad. därför rekommenderar jag att våga ändra livsstil på en gång, och inte svälta sig själv med förhippning att nå minus 10 kg på 2 veckor. för om 5 veckor är det + 7 kg istället. har man ett slutdatum på en diet, så kan man med säkerhet räkna ut att det kommer skita sig.


man är klar när man är död. that's it.


frågor på det? :P


     
 

   

ANNONS
Av sanna engström - 5 mars 2014 15:39

Jag läser ofta eller får ofta frågan: HUR GÖR MAN NÄR MAN INTE HAR NÅGON MOTIVATION.... jag kan lova er en sak, det händer mig ofta också, ni är inte ensamma. självklart vill jag också bara sitta ner och göra ingenting, och äta vad jag vill och skita i allt och bara låta tiden ha sin gång och kolla bristningarna som ploppar upp i realtid lika live som att följa big brother på tv, 


men .... skillnaden nu är att jag tränar oavsett. Jag känner inte efter innan, jag märker hur många det är som gnäller över lite ont i huvudet, sovit dåligt / trötta / sega / bra på tv / måste tvätta / etc.... ursäkter överallt , och det är ok., men då väljer man att prioritera det och det är en sak.  men oavsett hur dålig min dag är, så finns det INGET som slår känslan som kommer EFTER ett pass. just därför genomför jag det såvida jag inte har feber/halsont/förkyld - där är jag stenhård på att vila är den bästa träningsformen.


 

så gör er själva en tjänst, sluta analysera kroppen så värst mycket och sluta leta ursäkter till varför ni borde skippa träningen. man blir inte piggare av att göra ingenting, allting blir bättre av att göra något. det är goare att äta efter träningen, det är skönt som fan att ta en dusch efter ett blött utepass, det är skönt som fan att få slänga på en film på dreamfilm och bara glo med fötterna på bordet men med gött samvete. 1h träning är 4 % av din dag. det har du, om du väljer att prioritera eller åtminstonde dela upp det.

man har inte alltid motivation, men man har styrkan att leta efter den.
har man inte lust eller om man inte kan träna - så betyder det inte att det är kört. då får du istället påverka det du kan påverka, tex kosten.har du en vilodag så finns det massa mental träning du kan göra, eller göra storkok, förbereda kommande pass, kolla på inspo-foton , läsa inspobloggar, skriva ner dina delmål.

allting går inte alltid enkelt men allting går :)

så när någon undrar hur det kommer sig att jag älskar att träna och ständigt har motivation,så brukar jag säga: jag älskar inte alltid att träna men jag älskar hur jag mår efteråt - och det är värt allt.  och motivationen letar jag efter, jag väntar aldrig på den. <3 kram till er alla. ett annat tips är att kvällen innan lägga fram träningskläderna på en stol, så det är det första du tar på dig om du ska ut på en promenad.nu idag så har jag redan bytt om till det jag ska träna i om 2 h. jag sitter här med enorm träningsvärk men lusten till träning blir direkt större ju mer jag är " in the mood " :) 

Av sanna engström - 4 mars 2014 14:27

I att vara i skogen. Så jäkla underbart. Valde att inte lyssna på någon dokumentär / musik eller annat , utan bara gick och lyssnade på naturen.

VEM FAN HAR JAG BLIVIT ? Agda 78 år ? Haha . Blev 5 km iallafall :)

Ikväll är det cirkelpass som gäller, imorgon pass med PTn , men nu ska jag göra en massa matlådor .

Va rädda om er !

Av sanna engström - 3 mars 2014 23:36

Haft en lugn dag , en långpromenad med diesel på 9,5 km ihop med min killes lillasyster <3 riktigt mysigt!

Nu väntar jag bara på att min pojkvän ska komma hit, han slutar jobbet 00:00 , sen ska jag sova . Social som man är :) haha .

Gjorde sötpotatis i ugn innan, för första gången i mitt liv . Jag är ju inte den som är den - jag e den andre :) tog ju mig 25 år innan jag vågade mig på att göra köttfärssås.
Hahaha .

Hoppas ni alla haft en fin dag, vill bara tacka för era fina kommentarer . Ni gör mig så himla glad och jag blir så jävla rörd <3

Av sanna engström - 3 mars 2014 23:11ja, det var några av mina tankar :)


" Ingen klagade på mig eller kom med råd och tips när jag låg fet jävlig och allmänt deppig på soffan - och va otroligt ohälsosam, ingen brydde sig om min hälsa då, eller hur jag mådde. ingen kom med pekpinnar över hur jag borde ha fördelat kosten eller hur mkt eller lite sömnen betydde , mm.


anledningen till det var att jag inte störde någon då. ingen behövde se valen. valen låg i dvala.nu  när valen vaknat och börjat glida på vågen och hittat sin väg - ja, då är alla helt plötsligt perfekta guider och ska komma med tips som jag inte bett om och råd som ska vara vänliga men som lyser med sin bitterhet.


- borde du verkligen gå ner mer nu?

- ska du verkligen träna mer?

- va, har du tränat 2 ggr idag?

- du äter väl kolhydrater ?

- det är inte bra att träna för mycket

- det är inte bra att dricka för mkt vatten,


BLA BLA BLA.


det är väl oerhört jävla bra att jag mår bättre? att jag behandlar min kropp bättre? att jag tar hand om mig själv bättre? att jag tränar? att jag lever och inte bara är vid liv? om jag endast ätit ett salladsblad och tränat 5 ggr per dag - ja, då hade jag behövt er hjälp.


men det är förbannat jäkla intressant , att ni kommer med välmenande tips , när jag dels inte bett om det, och när jag främst mår som bäst?


avundsjuka bittra jävla fittor är vad ni är hela högen. kukar också för den delen om ni har nån sån.ursäkta mig, men det är sjukt konstigt hur vissa inte kan hantera andras glädje eller lycka.

det är inte mitt fel att mitt liv får igång något negativt hos dig själv.

det är inte mitt fel att min träning påpverkar ditt ointresse för din egen träning.

det är inte mitt fel att min vikt rasar medans din står still.

det är ditt fel och det är ditt förhållningssätt och dina prioriteringar som väljer att visa vad som ska stå på vågen,

om du inte kan se andra som endast inspiration - ja, då är det inte mycket man kan göra.


men här har du ett tips - som du inte bett om -


SLUTA att komma med hövvet på sniskan och le inställsamt och se allmänt undrande ut och säga " borde du inte ha en vilodag ? "


borde inte du bara ta och hålla käft?Puss
ps. detta är inte riktat till någon av er som har kommenterat här på bloggen. ni är nämligen helt fantastiska och jag älskar er. detta är riktat till dom som kommer fram till mig i vardagen och ska ge sina tips.

det är riktat till dom som kanske tänker såhär , och det är riktat till dom som just nu säger såhär till någon,

det är riktat till alla dom som är så innerligt bittra över andras framgång, att dom endast bäddar för sitt eget förfall.


se endast andra som inspiratörer eller provokatörer eller vafan ni vill, men låt er inte nedslås om ni inte har samma slags liv eller vision, gör det bästa av det som DU kan påverka. och jämför dig bara med ditt gamla jag. inte med en främling på andra sidan gatan. och var snälla emot varandra och va snäll emot dig själv.ps. vila och återhämtning ÄR viktigt.

men jag tror jag känner min kropp bäst <3 :) 

Av sanna engström - 2 mars 2014 14:57

som infinner sig efter att man har genomfört ett vasaloppspinningpass på 4timmar och 15 minuter. 

HERREJÄVLAR vad grymt bra jag är. Min pt/vän var med också och det var underbart, hon är så peppande och go. 

så glad att hon va där <3 jag hatar ju vanligtvis spinning, men idag så var det så himla roligt. det var en mäktig och märklig känsla att inte få gå hem efter 1h, eller 2h eller 3 eller 4h,och att kroppen ändå orkade hela vägen in i mål. så jävla skönt :) Min rumpa skulle behöva omvårdnad och mina ben likaså, haha. men jag ska bara ta det lugnt idag, 

vila som en gris och bara kolla tv och äta och dricka mkt vatten. 


tror jag kommer sova gott inatt <3 jag är så glad att jag i somras valde att börja tro på mig själv, och att jag gör så gott jag kan hela tiden. 

att jag frivilligt har anmält mig till lopp och till såna här utmaningar - är helt galet. 

hade jag aldrig trott att jag skulle göra för ett år sen. 


det är en fin känsla att veta att man är värd att ta plats. 

att jag inte är ivägen , utan jag GÅR PÅ vägen. 

och banar väg. 

och går dit mitt öde för mig. 

och jag är aldrig ensam, för jag har min bästa vän - kroppen - 

med mig vart jag än går. för äntligen är vi i balans. och vi älskar varandra :) 


     

Av sanna engström - 1 mars 2014 21:02

Imorgon , 4h.
Ska bli så roligt :) taggad som fan !
Återkommer imorgon efteråt, önskar er alla en fin helg ! Kramar

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se