sannaengstrom

Alla inlägg under januari 2014

Av sanna engström - 12 januari 2014 19:32

Har haft en skön första ledig dag, vaknade kl 2 ( hade ju jobbat natt ) och åkte och träffade Anna-Karin och va i stan och shoppade, sen fikade vi en sväng. 


Sen åkte vi och mötte upp goa Patricia och gick till tant grön och fikade igen :) 


Riktigt mysigt :) 


     


tog min första promenad på 4 dagar också, blev 2,5 km i lugnt tempo, men är fortfarande snorig och förkyld, så vågade inte ta ut mig, men ändå skönt med frisk luft. 

Hoppas bara innerligt att jag är frisk tills på onsdag då jag ska ha en heldag med min fina PT <3 Ikväll ska jag bara kolla film - läsa - ha tända ljus - och dricka tee med honung och kurera mig, 

hoppas ni haft en fantastisk helg och att ni får en fin start på veckan. 


Kramar. 

ANNONS
Av sanna engström - 12 januari 2014 04:26

Skillnaden mellan att vara överviktig förut var att det aldrig blev bättre . Jag visste när jag la mig för natten att dagens beslut skulle stjälpa mig inför morgondagen. Att jag skulle vara lika fet om inte fetare .

Nu vet jag när jag lägger mig om natten , att dagens beslut hjälper mig inför morgondagen , att jag för varje dag som går blir mindre och mindre påverkad av min övervikt .

JAG GÖR AKTIVA VAL.
Jag pratar inte längre om hur JOBBIGT det är att vara fet - för att sen i andra sekunden köra till drive in på donken , eller köpa massa chocklad å sitta i bilen å äta så att ingen ska se , eller går ut å festar och sen fortsätter beklaga mig över att jag är så det och varför händer inget ? Varför vaknar jag inte upp smal ? Jag åt ju ett äpple .
Gaaaaah.

Jag saknar inte min gamla mentalitet för fem öre , jag skäms över den . Hur lätt jag valde destruktiva vägar för att ignorera det faktum att jag faktiskt hade ett val . Istället låg jag i soffan som en val och snyftade för att ingen förstod mig .

Men när jag insåg att det inte var någon annans fel , å att jag faktiskt kan göra skillnad , så ändrade sig allt .

Men låt det ta tid !
Och banta inte .
Hitta balansen !

För den finns där . Och ja , den där kakan är god men dör du verkligen om du inte får äta den?

Har du ingen motivation så gå ut å gå och leta efter den då .
Allt går om man ger sig fan på det och slutar vara bäst på att klaga över sin situation och istället gör ändringarna som krävs.

Puss på er .

ANNONS
Av sanna engström - 12 januari 2014 00:59
Jag kan förstå att man vill ha en Quickfix , att man vill se resultat snabbare än blixten och att man vill kunna gå ner mycket i snabb takt.

Men säg den personen som endast bantat en gång med lyckat resultat ?

Dom går ner 4-5 kg på en två veckor , blir saliga och lyckliga och tycker att dom är fantastiska , men saken är den att det är muskler å vatten som försvinner och så fort dom äter igen , om så bara en broccoli så går dom upp igen eftersom kroppen inte fattar vad fan d e som händer , och på lika kort tid som dom rasade i vikt - lika snabbt går dom upp lika mycket eller mer ,

Och så blir dom deppade ledsna Arga å besvikna å vill ge upp å skita i allt eftersom det ändå inte ger resultat .

Sen går det några veckor och dom vill ge pulver en chans igen å sen e det igång igen . Den där Quickfixen blir en utdragen ojämn process av en obalans där man sabbar kroppen för att nå kortvarig glädje med långvarig sorg över att inte bibehålla viktnedgången.

Hur jag vet detta? Jag va sån själv å jag ser det överallt .

Mina anledningar till att jag gjorde så va att jag bara ville bli smal - men jag ville inte ta den rätta svåra vägen - utan FORT SKULLE DET GÅ Å GÄRNA IGÅR ....

Jag längtade bara tills jag fick tugga igen och när du har ett slutdatum på något så är det ganska givet att det du sysslar med inte håller .


Nu när jag tar den " svåra men sunda vägen - där jag respekterar min kropp - där jag föredrar 5 kg på 3 månader ist för 5 på 5 dar , så har jag insett att jag under detta halvåret som jag kämpat - aldrig någonsin tyckt att tiden gått fortare .

Jag känner äntligen att jag har gått ner i vikt igår . Om ni förstår .

För det jag gör fungerar och det är inte viktigt att väga sig varje morgon utan det går stadigt neråt hela tiden och jag svälter inte mig själv . Snarare äter jag mer än någonsin.

Jag känner att det handlar om att välja snabba resultat där du är elak emot din kropp å kör en livsstil som håller i en kvart typ ( som du sen repeterar 67 ggr mellan alla suckar å gråtattacker )

Eller så väljer du att börja leva . Att sluta ha kortsiktiga mål. Att börja respektera din kropp, kör du en massa träning så måste kroppen ha mat för att kunna förbränna på RÄTT sätt . Jag ropar inte grattis till någon som förlorat 5 kg på 5 dar , jag ropar ; " va rädd om dig för fan " - istället .

Ps. Jag vet att det är individuellt , att alla får göra som dom vill men alla dom som försöker förklara varför just pulver funkar för dom - är såna som jojobantar och aldrig bara kört en enda kur och sen ändrat livsstil.

Jag är trött på att folk krånglar till saker som egentligen är lätt när du väl ger det en chans .

Det är roligt att gå ner i vikt när man har energi , när kroppen hänger med å när träningen ger resultat och där musklerna växer istället för att förtvinas . Det tar lite längre tid att nå resultat men skillnaden är att det är hållbart . Och att man mår bra .

Du ska leva med din kropp hela livet ? sluta ge den pulver !

Ge den kärlek respekt och omtanke !

Och ett jävlar anamma - en massa mat - och tålamod ! <3

Av sanna engström - 11 januari 2014 19:44

Ska snart svänga in en snabbis hos mamma å pappa för en kaffe innan jobbet , en natt kvar att jobba sen ledig i sex dagar :)

Imorgon ska jag ringa fina Patricia när jag vaknat så ska vi fika , sen så har jag inte så mkt planer denna ledigheten förutom att vila mig frisk fram till onsdagen då jag ska ha en heldag med min vän och PT :)

Fick avboka Skivstången imorgon och det kändes surt , men man måste lyssna på kroppen , det tackar den dig för senare :)


Hoppas ni alla har haft en fantastisk start på helgen , massa kramar

Av sanna engström - 11 januari 2014 18:23

( och här gnäller jag på en liten förkylning , man borde fan skämmas )

Ville bara visa lite ifrån boken jag köpte , så otroligt starkt / hemskt / oförståeligt ! <3


Ps, vi ska vara tacksamma att våra förstasidor på tidningar kan handla om kändisars knarkskandaler och 5-2dieten mm och annat livsviktigt ,

Våra problem är så otroligt jävla små egentligen , vi kan gnälla å vara tjuriga över saker som andra skulle dö för att ens få ha i en minut .

Så allt är relativt - välj dina strider å va rädda om varandra <3

Av sanna engström - 11 januari 2014 17:29

Va där och köpte lite tidningar , sen hitta jag en bok om förintelsen och sen en annan sak som jag inte vet vad det är? Den är i skinn, har tre flaskor i sig och är jättesöt . Ser ut som en termos ? 60 spänn iaf :)

Av sanna engström - 10 januari 2014 20:34

Blev inte mycket vila idag men brukar gå bra att jobba natt, sen sover jag som bäst efter ett nattskift också så jag längtar enormt till kl 07:00 :)

Ska trycka upp två papperstussar i näsan då , så det inte rinner .

Är bara sååååå tråkigt att va förkyld när benen vill ut å röra på sig , älskar ändå att kroppen blir rastlös efter 2 dar utan riktig motion när man tidigare kanske Max hade 2 dagar i månaden där man tog någon lätt promenad haha :)

Skönt att se hur kroppen vänjer sig vid det goda .

Puss på er alla å ha en fin helg !

Av sanna engström - 10 januari 2014 15:54

Helkropp - grodperspektiv - normalt . Tänk vad lite olika fokus kan göra , allt inom loppet av en minut :)

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se