sannaengstrom

Alla inlägg under januari 2014

Av sanna engström - 10 januari 2014 11:29

Så blev det frukost !

Såååå jävla gott .

Bjuder på hur jag tycker pussmunspersoner ser ut när dom tar selfies :)

ANNONS
Av sanna engström - 10 januari 2014 10:55

Vad gör man när man vaknade 5 och sen bara snörvlar ?

Jo, först går man ut med en hund , sen åker man till Borås å tankar bilen full. Sen städar man bilen , sen åker man till Ica maxi och köper massa mat och sen gör man 10 matlådor på världens goaste mat .


Sen diskar man, städar , slänger sopor , om en kvart ska jag sätta mig ner och äta frukost i lugn och ro med tända ljus :)


Maten då, den ena grejen blev köttfärssås med championer bacon tomat och nötter, lite lök å vitlök med krossade tomater grädde å soja , till det kokt blomkål som jag sen gjorde mos på ( bara lite citronpeppar å smör å liiiiiite grädde )

Den andra fenomenala saken va rostade grönsaker i ugn. Hackade morot , aburgine palsternacka , coctailtomater championer å sparris , på med olivolja riven vitlök och rivet citronskal , in i ugnen i typ 25 min 200 grader , sen stekte jag lövbiff där jag la en klick getost eller fårost elle va fan d nu va och " böjde " lövbiffen så det smälte ihop .

Under tiden allt detta håller på så har jag hackat en halv lök en vitlök och rivit citronskal å låtit det puttra i lite olja i en kastrull sen hällt i krossade tomater , det blir en sån enkel men god sås .


Så jag är rätt nöjd med dagen såhär länge :)Ps . Sista bilden är ifrån Aftonbladet . Superbra gjort av den där kvinnan att gå ner så mycket i vikt , men pussmunsbilder ? Nej, icke så sexigt om du frågar mig . Nu har ju ingen frågat mig så glöm det jag sa :)

ANNONS
Av sanna engström - 10 januari 2014 06:09


Januari 2012 ( här är jag grym på att fota så det ser smalt ut. men vägde nog 95-100 här också)       


 

februari 2012. ( förstår ni hur jag gör med kameran? fotona under är tagna samtidigt. men sebbe tar helkroppsfotot och jag det med bara ansiktet - Oh what you can lie :P ) 

       februari 2013.     


januari 2014: 


<3 

      


jag sa det till pappa innan, att det ibland kan vara skrämmande att tänka på hur denna livsstilen är en never ending story . att det är en jävla tur att jag gillar min träningsform, att jag gillar maten och sundhetslivsstilen. 

det känns fint att ha balansen, men ändå kan det skrämma mig att jag aldrig blir klar. 


till skillnad emot andra så har jag inget datum, att i juli ska jag vara färdig för då ska jag gifta mig/vara tärna/ åka utomlands/träffa min tvilling som jag inte sett sen födsel / vara i hollywood / eller börja i top model :P 


utan jag har ju bara ett slutdatum som jag inte bestämt själv och det är när jag dör. förhoppningsvis 70 år kvar tills dess, och då förstår ni ju paniken hos någon som alltid velat gå ner fort och helst med en chokladkaka runt munnen suckandes över varför inget händer :P 


haha :) 


nejdå, jag trivs, jag mår bra och även om jag ibland kan "sakna" känslan av att bara vakna - ligga i soffan hela dagen och inte ha dåligt samvete och bara kolla på serie efter serie, så vet jag att det inte är ett alternativ längre. för vad blir konsekvensen? flera  månaders kämpande åt helvete, å vikten skulle åka upp i en snabb takt. 


det enda som ska upp är min stolthet ( och mina bröst men det tar vi när jag vunnit på lotto ) :)  
Av sanna engström - 10 januari 2014 06:04

Ja, inte fan har den guld i mun iallafall. haha :)


kom hem från jobbet 22:30 igår och hade riktigt svårt för att sova, 

sa till mamma: om jag ställer alarmet på 10 imorgon för sovmorgon så lovar jag att jag kommer vakna prick fem. 


jag vaknade kvart i fem. 

när jag väl hade somnat. 

haft lock för öronen i ett dygn, snuvig, kliar i näsan och rinner snor som fan. 

spännande va? 


tur jag berättar för er hur det är, för jag tror inte någon annan vet vad en förkylning är :P 

lite som att skriva ut vädret på fb, alla andra bor i fängelsehålor utan fönster :P :) 


2 nätter kvar att jobba sen ledig 6 dagar igen, gud så skönt.  

Av sanna engström - 9 januari 2014 20:00

Tycker det är viktigt att försöka minnas vem man var - innan viktnedgången .

För man vill hemskt gärna bara glömma men samtidigt så är man ju samma tjej - inombords - bara att utsidan på ett bättre sätt visar hur man tar hand om sig själv på insidan .


Det fanns så mycket som jag hade bekymmer med förut - som jag nu får påminna mig själv om , eftersom dom problemen inte längre finns.

Tänker lägga upp några saker ;

* andningen . Oj vad tungt jag andades innan.

* hållningen : trots att jag vägde så mycket så trodde jag att om jag bara skrumpnade ihop och inte sträckte på mig så skulle jag se mindre ut, jag såg fortfarande enorm ut men kände mig liten och osynlig .

* log inte fullt ut. Då syntes dubbelhakorna .

* fick sår / exem vid låren och armhålorna för att det slog emot varandra hela tiden .


* hade knappt smink - va ju så svettigt att bara leva . På jobbet blev jag svettig av att bara byta om till arbetskläder , nu kan jag ha foundation å jobba 8h utan en svettdroppe .

* vardagsmotionen fanns inte - jo, den mellan kylen och soffan.. Haha ( sen kändes det som ett arbetspass att bara ta en vanlig promenad med min kille , blev jämt knäckt när han efter 20 min promenad där hela jag svettades frågade ; ska vi träna ikväll ? ( jag ville döda honom , bara att leva va ett träningspass då )


* smärtan i ländrygg knä och leder . - allt gjorde ont förr .

* om jag såg någon gammal vän/ klasskompis på stan så vände jag bort blicken för jag skämdes över mitt förfall. Nu hoppar jag snarare på dom och ropar HEEEEEEEJ DET VA INTE IGÅR :)


* energin - hade ingen . Va som ett dåligt ekorrhjul. Sov dåligt , hade ont i kroppen - då orka jag inte träna - orka man inte träna så blir msn slö - blir man slö så äter man å bara vilar - vilar man å äter så blir man tröttare bl.a Bl.a Bl.a .

* efter eller innan jobbpass så prioriterade jag vila sömn och vila . Kunde tycka det va jobbigt att behöva gå ut med en hund en kvart .
( nu tränar jag innan eller efter , sover aldrig middag å håller mig sysselsatt )

* kollade alla serier som fanns - kunde tablån utantill - nu är det en skön avkoppling en halvtimme/timme om tillfälle ges / dag .


* känslan - va ständigt tung , deppig och ledsen . Nu känner jag mig stark glad och peppad :)


* kärleken - innan kunde jag tycka så synd om min älskling som behövde dras med mig å min negativa syn på mig själv - fatta vad han har fått stå ut med - att jag alltid gnällde men aldrig gjorde något åt det - förstår inte hur han orkade stå kvar <3

Nu tror jag honom , nu förstår jag vad han menade när han sa " älskling , för mig är du jättefin , men det gör ont i mig att se dig SE DIG SJÄLV i spegeln , för du ser alltid så ledsen ut. Jag längtar till den dagen då du ler .


Nu ler jag <3

Av sanna engström - 9 januari 2014 11:56

Hittade en lista på internet där man fick en rubrik om dagen att skriva om. 

Men herregud, vem orkar vänta?

tänkte jag kör några rubriker på en å samma gång :) 


 1: Kolla , här är en bild ifrån min mobil som jag gillar: 


 


2: Om jag blev tvingad under pistolhot att tatuera in ett citat ifrån en låttext i svanken: 

 


Så skulle det bli

" fuck off and die, du är för ful för mig och din morsa går för en hundring / torkel i knipa.3: En grej jag skulle vilja lära mig: 

 


Att kunna komma ihåg detaljer och namn, så jag en dag får stå där med min nyskrivna bok. 

( dröm och glöm, vet knappt vad jag själv heter ) 


4. Kolla, här är en bild ifrån mitt vardagsrum: 

 

     

 

 

 

5: Det bästa snackset är ju som alla vet: 

 


En banan in i micron med lite jordnötssmör på. 6: Hepp, dagens boktips: 

 


ALLT med Marian Keyes, och om man är till gråthållet, boken " DÖDEN ÄR LIVSVIKTIG " skriven av en psykolog som mött flera barn som ligger inför döden, och vikten av att våga prata om döden med barn, som förstår mer än vad man tror. 


7. Kolla, här är en bild ifrån det stället där jag oftast sitter när jag bloggar: 

 

 

 

 

 

8: om jag blev tvingad under pistolhot att hångla med en författare: 

 


Ja, då skulle väl det bli Marian Keyes. Kvinnan som fått mig att skratta, gråta le och bli allmänt lycklig :) hon förtjänar en fet jävla kyss. 


9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med: 

 


Här borde jag ju säga snus och cigg, men jag skulle mer än gärna vilja sluta rycka ögonbryn/ögonfransar ( gjort det sen jag gick i 6:an. annars är jag normal . 


10. Kolla, här är en bok som jag tycker är snygg: 

 

 

 


( nu är ju inte detta en bok, utan en grotta. men visst hade det varit ett snyggt omslag? :P ) 11. den bästa grönsaken är ju som vi alla vet: 

 


BROCCOLI. 


12: DAGENS TV-TIPS: 

 


I USED TO BE FAT, EXTREME WEIGHTLOSS EDITION, OPRAH, WHAT NOT TO WEAR, EAT STREET, FOOD HOSPITAL. 

Nej, nu orkar jag inte mer. 

börjar förstå varför man bara ska köra med en rubrik om dagen. 


haha :) Puss på er. 


 

Av sanna engström - 9 januari 2014 11:25

Åkte hem till mamma å har fått kaffe :) gjorde en supergod frukost också så nu mår kroppen bättre - näsan rinner fortfarande - men strunt i det :) kolla vad jag åt ! :)


Ps. Den osminkade sanningen är faktiskt ganska fin, skönt det . Kan inte ha mascara , den skulle hamna i hela nyllet efter en nysattack!

Av sanna engström - 9 januari 2014 10:20

Men jag bestämde mig tidigt när jag började ta tag i vikten att jag inte ska träna om jag är förkyld eller har ont i halsen.

Idag hade jag ställt klockan för att springa en mil , ville verkligen det .
Men vaknade upp med snor ifrån hela västkusten typ .

Hostar å nyser omvartannat .

Så det blev ingen mil. Det blev till att ligga kvar i sängen och klappa mig själv på axeln sägandes ; du e väl för jävla härlig ändå va? :)

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se