sannaengstrom

Direktlänk till inlägg 12 januari 2014

Pulverdiet

Av sanna engström - 12 januari 2014 00:59
Jag kan förstå att man vill ha en Quickfix , att man vill se resultat snabbare än blixten och att man vill kunna gå ner mycket i snabb takt.

Men säg den personen som endast bantat en gång med lyckat resultat ?

Dom går ner 4-5 kg på en två veckor , blir saliga och lyckliga och tycker att dom är fantastiska , men saken är den att det är muskler å vatten som försvinner och så fort dom äter igen , om så bara en broccoli så går dom upp igen eftersom kroppen inte fattar vad fan d e som händer , och på lika kort tid som dom rasade i vikt - lika snabbt går dom upp lika mycket eller mer ,

Och så blir dom deppade ledsna Arga å besvikna å vill ge upp å skita i allt eftersom det ändå inte ger resultat .

Sen går det några veckor och dom vill ge pulver en chans igen å sen e det igång igen . Den där Quickfixen blir en utdragen ojämn process av en obalans där man sabbar kroppen för att nå kortvarig glädje med långvarig sorg över att inte bibehålla viktnedgången.

Hur jag vet detta? Jag va sån själv å jag ser det överallt .

Mina anledningar till att jag gjorde så va att jag bara ville bli smal - men jag ville inte ta den rätta svåra vägen - utan FORT SKULLE DET GÅ Å GÄRNA IGÅR ....

Jag längtade bara tills jag fick tugga igen och när du har ett slutdatum på något så är det ganska givet att det du sysslar med inte håller .


Nu när jag tar den " svåra men sunda vägen - där jag respekterar min kropp - där jag föredrar 5 kg på 3 månader ist för 5 på 5 dar , så har jag insett att jag under detta halvåret som jag kämpat - aldrig någonsin tyckt att tiden gått fortare .

Jag känner äntligen att jag har gått ner i vikt igår . Om ni förstår .

För det jag gör fungerar och det är inte viktigt att väga sig varje morgon utan det går stadigt neråt hela tiden och jag svälter inte mig själv . Snarare äter jag mer än någonsin.

Jag känner att det handlar om att välja snabba resultat där du är elak emot din kropp å kör en livsstil som håller i en kvart typ ( som du sen repeterar 67 ggr mellan alla suckar å gråtattacker )

Eller så väljer du att börja leva . Att sluta ha kortsiktiga mål. Att börja respektera din kropp, kör du en massa träning så måste kroppen ha mat för att kunna förbränna på RÄTT sätt . Jag ropar inte grattis till någon som förlorat 5 kg på 5 dar , jag ropar ; " va rädd om dig för fan " - istället .

Ps. Jag vet att det är individuellt , att alla får göra som dom vill men alla dom som försöker förklara varför just pulver funkar för dom - är såna som jojobantar och aldrig bara kört en enda kur och sen ändrat livsstil.

Jag är trött på att folk krånglar till saker som egentligen är lätt när du väl ger det en chans .

Det är roligt att gå ner i vikt när man har energi , när kroppen hänger med å när träningen ger resultat och där musklerna växer istället för att förtvinas . Det tar lite längre tid att nå resultat men skillnaden är att det är hållbart . Och att man mår bra .

Du ska leva med din kropp hela livet ? sluta ge den pulver !

Ge den kärlek respekt och omtanke !

Och ett jävlar anamma - en massa mat - och tålamod ! <3

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martina

12 januari 2014 07:40

Så sant som de var sagt och jag håller helt med dig!
Att äta bra, nyttig och varierande mat är så mycket bättre än att kroppen ska svälta och att musklerna som är viktiga ska tyna bort!

sanna engström

12 januari 2014 14:09

Precis ! Amen ! :) haha , kramar

 
Ingen bild

Martin

12 januari 2014 09:41

Du är så klok och smart :) du har helt rätt i det du skriver :)

Önskar dig en bra dag :) Hoppas du får gå ut å leka i snön sen ;)

Kram

sanna engström

12 januari 2014 14:08

Tack vad snäll du är ! Glad jag blir ! Kramar å ha en fin dag du med :)

 
Ingen bild

Heidi

12 januari 2014 22:05

Så jäkla sant, har själv testat pulver och visst minus på vågen var det men vilket monster jag var och vilka humörsvängningar. Sen jag börja träna nu på riktigt 4-5 ggr i veckan och kör med portionsmått så går det jäkligt sakta ner, men jag är så jävla glad nästan hela tiden. Det är en fröjd och lycka att kämpa :D älskar din blogg!! Kram

 
emma-isabella

emma-isabella

10 februari 2014 23:43

Otäckt vad jag känner igen mig i de du skriver :O
Har så förbannat brottom.
Nu har jag äntligen motivation till tusen!
Idag börjar jag min 511:e pulverkur.
Vill bara ha den där kickstarten. känna att det händer nåt.
Sen ska jag äta sunt och träna och det får gärna ta flera åååår... Jag ska må bra resten av mitt liv!
Jag har bestämt mig :)

http://www.emmaisabellavictoria.se

sanna engström

12 februari 2014 21:26

önskar dig lycka till tjejen

 
mig ( sanna engström )

mig ( sanna engström )

12 februari 2014 21:27

min långa kommentar verkar inte komma med så skriver en egen till mig själv - till dig :P


önskar dig lycka till tjejen <3 mitt tips är att strunta helt i pulver, varför köra en kortvarig lösning på ett långvarit problem? ändra livsstil direkt och låt det ta tid, det blir mer hållbart i längden. vid svält/drycker så kommer du såklart rasa i vikt och bli själaglad. sen när du väl ska äta igen om det så bara är en broccoli, så kommer du gå upp i vikt - och snabbt bli deprimerad och tappa hoppet eftersom du kanske går upp mer än du gått ner, så försök tänka bort dom där snabba kilona, det kommer gå bra men ha tålamod. jag tror på dig. massa kramar.

http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sanna engström - 10 juni 2016 17:02

Välkomna att följa mig på nouw.com/sannaengstrom Hoppas vi ses där ...

Av sanna engström - 9 juni 2016 21:45

Jag håller på att byta portal till nouw så återkommer sen med min adress dit när allt är färdigt . Importerade denna bloggen dit så kan kan säga att jag har en hel del material att gå igenom haha . För jag vill ha en mer strukturerad blogg med underk...

Av sanna engström - 8 juni 2016 21:45

Jag kan inte riktigt minnas i vilket sammanhang jag hörde den här låten första gången, men när jag såg musikvideon så blev jag så blödig som bara just jag kan bli. Jag blev alldeles varm i hjärtat och tårarna rann, för jag tyckte den var så otroligt ...

.

Av sanna engström - 8 juni 2016 15:09

Ska iväg en sväng och umgås med patricia , dricka lite kaffe och tjöta lite . Härligt härligt . Har spenderat dagen åt att tvätta och kolla på film . Tog även tag i att rensa i rören i köket och det var inte lika illa som badrummet tack gode gud ;) ...

:)

Av sanna engström - 8 juni 2016 12:27


Tänkte bara visa lite gamla klipp jag hittade på datorn :)                måste bara visa detta klippet igen, en scen som fick mig att gråta. så jävla fin !      ...

Presentation


välkomna hit. här händer allt och ingenting :)

Omröstning

Har vi träffats i verkligheten?
 ja
 nej

Fråga mig

31 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok, välkommen.

Följ bloggen

Följ sannaengstrom med Blogkeen
Följ sannaengstrom med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se